AJANKOHTAISTA

RENNON LENKKEILYN ABC
 

Syyskuu on hyvä kuukausi harjoitella lenkkitaitoja. Tervetuloa mukaan Rennon lenkkeilyn ABC -kurssille Ulvilan Friitalaan. Kurssi pidetään ulkona. 

Kurssilla harjoittelemme uusia taitoja, jotka helpottavat lenkkeilyä jatkossa. Harjoituksilla vahvistamme rentoa hihnakävelyä, koiran halua työskennellä kanssamme sekä sitä, että koira pystyisi paremmin jättämään ympäristön häiriöt sikseen. Teemme harjoituksia nimenomaan tosielämän tilanteita ajatellen, ja samalla tarkastelemme koiran arkea hieman kokonaisvaltaisemmin. 

 

Kurssi
aloitusluento etänä (mahdollista kuunnella myös tallenteena) to 16.9.
klo 19-20

 

harjoittelukerrat sunnuntaisin 26.9. / 3.10. / 10.10. / 17.10. klo 14.15-15.00

Hinta:

105 e (sis. alv 24%)


Kouluttaja:
Outi

Kurssipaikat: 
4 koiraa​​

Ilmoittaudu mukaan tästä

Rennon lenkkeilyn ABC syyskuu 2021.png

SUNNUNTAINA PELATAAN!
 

Hei sinä Koirakoulu Jasperin tai Kouluttajat Outi & Irenan kursseilla tai yksityisohjaukseen osallistunut! Tuntuuko siltä, että koulutuspelejä olisi kiva kertailla ja harjoitella muiden koirien läsnäollessa? Tähän tarkoitukseen on nyt tarjolla Koirakoulu Jasperin yksittäiset PELIPÄIVÄT, joista ensimmäinen pidetään sunnuntaina 12.9.2021. Jihuu!

Pelipäivänä pelaamme kolmea eri peliä ja kukin harjoittelee niitä tasollaan. Pelit kerrataan tai opetellaan ohjatusti ja koirat pelaavat tarvittavilla etäisyyksillä. Tärkeintä on, että kaikilla on hauskaa samalla kun koira oppii hyödyllisiä taitoja!

 

SUNDAY GAMES
su 12.9.2021 klo 13.15-14.00

Hinta:

25 e (sis. alv 24%)


Kouluttaja:
Outi

Kurssipaikat: 
3 koiraa​​

Ilmoittaudu mukaan tästä

Sunday games 12.9.2021.jpg

PENTUJEN JATKOKURSSI
 

Pentujen jatkokurssille ovat tervetulleita pentukurssin Koirakoulu Jasperissa käyneet tai yksityiskoulutuksessa olleet pennut. Kurssilla viedään opittuja taitoja pidemmälle, yleistetään niitä erilaisiin tilanteisiin sekä opiskellaan myös uusia juttuja! 

Pentujen jatkokurssi pidetään ulkona Ulvilassa Friitala-talon edustalla. Sateen sattuessa olemme sisällä. Saat kaikista harjoituksista kirjalliset ohjeet sekä videoita koirakoulun omalle kurssialustalle. Osallistujille lähtetetään tarkempi info kurssikirjeessä. Tervetuloa!
 

Kurssi
luento ja keskustelu etänä
keskiviikko 15.9. klo 19-20


harjoittelukerrat sunnuntaisin
26.9. / 3.10. / 10.10. / 17.10.
klo 13.15-14.00

Hinta:

105 e (sis. alv 24%)


Kouluttaja:
Outi

Kurssipaikat: 
4 koiraa​​

Ilmoittaudu kurssille tästä

Cookapoo Dog

Seuraava pentukoulu syyskuussa
 

Tervetuloa mukaan pentukurssille, jolla opettelemme miten kasvattaa pennusta optimistinen ja luottavainen aikuinen koira - paras kaverisi.

 

Kurssilla opetellaan erilaisia arjen taitoja, kuten rauhoittumista, lähelläpysymistä, luoksetuloa, luopumista, hihnassa kävelyä, kivaa käsittelyä, erilaisten palkkioiden hyödyntämistä ja virikkeistämistä. Kurssilla käydään myös läpi, kuinka selvitä pentuajan haasteista, kuten puremisesta, liian innokkaasta ihmisten ja koirien tervehtimisestä ja miten toimia, jos pentua pelottaa. Saat kurssilla tehtävistä harjoituksista myös kirjalliset ohjeet ja ohjevideoita. 

Pentukurssille voit osallistua 8 viikon iästä aina 6 kk ikään asti. Pennulla ei tarvitse olla vielä kaikkia rokotuksia voimassa, mikäli emä on rokotettu ja pentu tullaan oikeassa iässä rokottamaan rokotusohjelman mukaisesti. Poikkeuksena ovat ulkomailta tuodut pennut (varmista rokotussäännöt tällöin kouluttajilta).

 

Kurssi järjestetään kahdessa vuorossa, jolloin pennut saavat olla sermeillä jaetussa koulutustilassa vapaana. Harjoitusaika on 30 minuuttia, mikä pennuille on jo pitkä aika. 
 

Harjoittelupaikkana on Ulvilassa sijaitseva Friitala-talo (Tassucatin myymälä). Osallistujille lähtetetään tarkempi info kurssikirjeessä. Tervetuloa!

Kurssi:
Ke 15.9. klo 17.30-18.30 aloitusluento etänä (mahdollisuus kuunnella tallenne). Myös pelkälle aloitusluennolle voi osallistua (hinta 20e).

harjoittelukerrat sunnuntaisin 26.9. / 3.10. /10.10. / 17.10.


ryhmä 1 klo 11.30-12.00 (2 pentua)

ryhmä 2 klo 12.15-12.45 (2 pentua)

Hinta:

105 e (sis. alv 24%)

Kurssipaikat: 
4 koiraa

Ilmoittaudu kurssille / luennolle tästä

Image by Berkay Gumustekin

Iloisia uutisia! Olen valmistunut Absolute Dogsin Pro Dog Traineriksi. Tämä näkyy koulutuksissani siten, että käytän paljon heidän koulutuspelejään, jotka tulevat avuksi harjoittelun jälkeen myös tosielämän tilanteisiin.

Toinen mahtava juttu on, että Absolute Dogsin Training Academyn ovat avautuneet taas pieneksi hetkeksi.  
Training Academy on koiraihmisen aarreaitta, sillä sieltä löytyy valtava määrä hauskoja ja tehokkaita koulutuspelejä! Pelien avulla koiralle voi opettaa monia arjen taitoja ja ratkoa myös erilaisia ongelmia.

Uusi peli ilmestyy Training Academyyn joka viikko, ja lisäksi pääset katsomaan viikottaisia livelähetyksiä, webinaaritallenteita sekä saat kivoja e-kirjoja. Training Academyllä on myös oma suljettu Facebook-ryhmä, missä on kannustava ja positiivinen meininki. 🧡

Jos liityt alla olevan linkin kautta, saan osallistumisestasi pienen osuuden. Tämän lisäksi pääset mukaan minun ja kollegani Irenan yhteiseen Training Academy -ryhmään (FB), jossa teemme nostoja koulutuspeleihin ja muihin siisteihin Absolute Dogs -juttuihin liittyen. 🐶

Jos olet kiinnostunut Training Academysta, olisin kiitollinen 🙏 jos tutustut ja mahdollisesti tulet mukaan tästä linkistä 

Jäsenyyden hinta on noin 35 euroa kuukaudessa. Voit lopettaa tilauksesi koska vain haluat. Ja Training Academyn sisältö on englanninkielinen. 😊 
Lämpimästi tervetuloa mukaan koulutuspelien maailmaan!

 

Ota yhteyttä, jos haluat kysellä lisää Training Academystä

TA-FullPackage-Visual_2020-Thumb-250x250

Koirakoulu Jasperin koulutusajat on varattu maalis- ja huhtikuun 2021 osalta. Tämä koskee myös heitä, jotka ovat olleet jo yhteydessä, mutta ensimmäinen koulutuskerta on vielä edessä.

Uusia asiakkaita otan vastaan taas toukokuussa. Älä kuitenkaan jää koiraongelmien kanssa yksin, vaan yhteyttä kannattaa silti ottaa! Tähän tarpeeseen on tarjolla huhtikuun loppuun asti 45 minuutin etäneuvonta (65e), jonka jälkeen lähetän kirjalliset ohjeet ja pääsette koulutuksessa heti oikeille raiteille. Tarvittaessa voimme varata toukokuulle jo käytännön koulutusajan. 

Voit varata etäohjaukseen tästä

kalenteri täynnä! (1).png

Hakusessa aineeton lahja, josta on iloa pidemmäksi aikaa? Koirakoulu Jasperista saat myös lahjakortteja jouluksi! 

Sähköpostiin PDF-tiedostona lähetettävän lahjakortin hinta on 90e (sis. alv 24%). Lahjakortti sisältää alkukartoituksen, tunnin mittaisen koulutustapaamisen sekä sähköpostitse lähetettävät kattavat harjoitteluohjeet. Yli 15km Porin keskustasta sijaitseviin käynteihin lisätään matkakulut 0,50e/km (mahdollisuus tavata myös ulkona Porissa tai Ulvilan koulutustilassa).

Lahjakortin voit tilata täältä.

Joululahjakortti.png

Loppuvuodeksi tarjolla etäohjauksia

18.11.2020

Koirakoulu Jasperin loppuvuoden 2020 koulutusajat on varattu koulutuksessa oleville asiakkaille. Koskee myös heitä, jotka ovat paketin jo varanneet tai olleet yhteydessä, mutta ensimmäinen tapaaminen on vielä edessä.

Älä kuitenkaan jää koiraongelmien kanssa yksin, vaan yhteyttä kannattaa silti ottaa! Tähän tarpeeseen on loppuvuoden ajan (21.12. asti) tarjolla 30 minuutin etäneuvonta (40e), jonka jälkeen lähetän kirjalliset ohjeet ja pääsette heti oikeille raiteille koulutuksessa. Tarvittaessa voimme varata sitten tammikuulle jo ajan.

Iloa, valoa ja energiaa marraskuuhun toivotellen
Outi

Kursseja elokuussa Ulvilassa

2.8.2020

Tällä hetkellä teen Koirakoulu Jasperin kautta vain yksityisohjauksia, ja kaikki kurssit tapahtuvat Kouluttajat Outi & Irenan toimesta Ulvilassa. Toimimme Friitala-talossa ihanan Tassucat-liikkeen yhteydessä. Heinäkuun lopussa saimme valmiiksi uudet kotisivut, jotka löydät alla olevasta painikkeesta. 

 

Koulutustemme pääpaino on toimivassa arjessa, pentukoulutuksessa, hauskoissa ja hyödyllisissä koulutuspeleissä sekä koiraongelmien kestävissä ratkaisuissa.

Verkkosivuilta löydät tietoa tulevista kursseista ja tapahtumista. Lämpimästi tervetuloa koulutuksiin! 

Kouluttajat Outi & Irena

16.11.2019

Olemme tammikuusta 2020 alkaen pitäneet kollegani Irena Saarijärven kanssa kursseja Ulvilassa. Toimimme Friitala-Talossa ihanan Tassucat-liikkeen yhteydessä. 

 

Koulutustemme pääpaino on toimivassa arjessa, pentukoulutuksessa, hauskoissa ja hyödyllisissä koulutuspeleissä sekä koiraongelmien kestävissä ratkaisuissa.

Tulevista kursseista ja tapahtumista löydät tarkemmat tiedot alla olevasta painikkeesta. 

Tervetuloa Ulvilaan kursseille! 

Kysytään koiralta -koulutuspäivä Ulvilassa

16.11.2019

Koirakoulu Jasperi järjestää sunnuntaina 19.1.2020 Kysytään koiralta -koulutuspäivän Ulvilassa!

Päivä sisältää eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjolan luennon klo 11-14.30, jonka aiheena ovat koiran käsittely ja luoksepäästävyys, palkkiot ja motivaatio sekä valinnanvapaus harjoittelussa. Luennon jälkeen aiheista pidetään neljä käytännön treeniryhmää.
 

Koulutus pidetään Ulvilassa (Porin naapurissa) lämpimässä sisätilassa. Tarkempi paikka ilmoitetaan osallistujille lähetettävässä infokirjeessä. Päivä on suunnattu kotikoirien omistajille ja koiraharrastajille.

Kysytään koiralta -luento klo 11.00–14.30

Luennolle osallistutaan ilman koiraa. Hinta 40 e.


Kysytään koiralta -harjoitukset klo 15.00–19.00

Treeniryhmiä on yhteensä neljä, ja kussakin ryhmässä harjoitellaan tiettyä teemaa. Yhteen ryhmään mahtuu neljä koiraa. Harjoituksen kesto on 45 min. Treeniin osallistuvat vain paikan varanneet koirakot harjoittelurauhan takaamiseksi eli käynnön harjoitukset eivät sisälly luentopäivään.
Hinta luento + treenipaikka 65 e.1. Käsittely ja luoksepäästävyys klo 15–16 TÄYNNÄ
Ryhmässä pääset harjoittelemaan omaehtoista, koiralähtöistä käsittelyä ja hoitotoimenpiteitä. Mikäli sinua kiinnostaa kynsien leikkaaminen, harjaaminen tai vaikka korvien puhdistaminen koiran ehdoilla, tule tähän ryhmään. Jos taas koirasi jännittää eläinlääkärissä tai näyttelyissä tuomarin käsittelyä, tai haluat harjoitella koiralähtöistä luoksepäästävyyttä, on tämä ryhmä myös sinulle!

 

2. Palkkion valinta – mikä koiraa motivoi? klo 16-17 TÄYNNÄ
Oletko epävarma, mistä koirasi pitää eniten? Halutko oppia pelin, jossa voit kysyä koiralta, mitä palkkioita se mieluiten juuri tällä hetkellä haluaisi? Hauska valintapeli toimii myös kätevänä verryttelynä uusissa paikoissa. Samalla saat tietoa siitä, kuinka rento tai jännittynyt koirasi on. Palkkion valintaa harjoitellaan symbolikorttien avulla.3. Tuplaa- tai triplaa palkkion arvo toimitustavalla! klo 17–18 TÄYNNÄ
Tiesitkö, että palkkioon liittyy aina muutakin kuin itse palkka? Nakki on vain nakki, mutta oikein toimitettuna se saattaa koirasi mielestä olla todella arvokas! Tässä ryhmässä pääset testaamaan, millä tavalla koirasi palkkionsa haluaa ja mihin suuntaan palkkio kannattaa antaa. Saat hyödyllistä tietoa palkitsemisesta, jota voit soveltaa sekä arjessa että harrastuksissa.4. Aktiivi- ja passiivitauko klo 18–19
Pitääkö koirasi niin paljon koulutuksesta tai harrastamisesta, ettei se arvosta taukoja lainkaan? Aktiivitaukopelin avulla voit tehdä tauoista koiralle mukavia! Tauolla oleminen voi olla hauskaa, kun koira saa hallinnan tunteen ja pystyy itse vaikuttamaan asioiden kulkuun. Usein tauko on harrastaville koirille pakkopullaa, johon voi liittyä vinkumista tai haukkumista. Yksinkertaisen pelin avulla saat koirasi viihtymään tauolla paremmin!

Marraskuulle lenkkipelikurssi!

26.10.2019

Koira unohtaa sinut täysin nähdessään lenkillä toisen koiran, auton, pyörän tai oravan? Namejakin on kannettu mukana, mutta tuloksetta? Kenties luoksetulokutsut kaikuvat kuuroille korville, jos ympäristössä on jotakin jänskää? 

Tule mukaan oppimaan leikin varjolla koirasi kanssa hauskoja pelejä, jotka auttavat monissa arkisissa tilanteissa - niissä haastavissakin! Kussin aikana opit 10 uutta peliä, jotka lisäävät koirasi kiinnostusta sinuun sekä taitoa luopua erilaisista ympäristön häiriöistä. Vauhdikkaiden pelien vastapainona panostamme kurssilla myös vireenhallintaan ja rauhoittumiseen. 


Kurssilla on käytössä myös oma Facebook-ryhmä. Ryhmässä voit innostua, kerrata ohjeita, jakaa onnistumisia sekä kysellä askarruttavia asioita.


Kurssin pelit sopivat kaikenlaisille koirille n. 3 kk iästä ylöspäin. Aikaisempia taitoja ei vaadita koiralta eikä omistajalta, mutta peleistä on ilman muuta iloa ja hyötyä myös kokeneemmille konkareille!


Kurssin hinta on 100 euroa (sis. alv 24%) ja se sisältää luennon sekä neljä käytännön koulutuskertaa. Aloitusluento pidetään sunnuntaina 3.11. klo 12-14 (Rosenlew-museo) ja käytännön harjoitukset ovat lauantaisin 9.11., 16.11., 23.11. ja 30.11. klo 10-11. Käytännön harjoitukset ovat ulkona Porin keskustan läheisyydessä. Osallistujille lähtetetään tarkempi info kurssikirjeessä. Tervetuloa! 

Luento koirien pakko-oireisesta käyttäytymisestä

23.10.2019

Syöksyykö koirasi lenkeillä jokaisen lentävän lehden perään? Onko koira maaninen valojen ja varjojen suhteen? Tai jaksaako koirasi loputtomasti jahdata häntäänsä?
 

Pakko-oireinen käyttäytyminen on merkittävä uhka koiran hyvinvoinnille ja aiheuttaa usein omistajalle neuvottomuutta ja huolta. Onko mitään tehtävissä?

Koirakoulu Jasperi järjestää lauantaina 23.11. klo 17-19 aiheesta luennon, jonka pitää kouluttaja ja eläinfysioterapiaan erikoistuva fysioterapeutti (AMK) Tiina Kuusisto (FysioMuuvi). Luennolla Tiina kertoo tieteellistä faktaa aiheesta sekä esimerkkejä elävästä elämästä vakavasti pakko-oireisesti käyttäytyneestä omasta koirastaan sekä kohtaamistaan asiakaskoirista.
 

Tiinan koulutusmenetelmät perustuvat tieteeseen sekä positiivisen vahvistamisen tekniikoihin, joiden käytöstä hänellä on vuosien kokemus eri harrastuslajeista (agility, toko, pk-lajit) sekä ongelmakoirakoulutuksesta. Häiriöherkät, kuumakallet, arat, pelkoaggressiiviset ja pakko-oireisesti käyttäytyvät koirat ovat Tiinan vahvaa osaamisaluetta. Myös eläinfysioterapian saralla Tiinan työn keskiössä ovat käsittelyongelmaiset koirat ja nimenomaan koiran omaehtoisuus hoitotilanteessa. Lisätietoja löydät FysioMuuvin verkkosivuilta www.fysiomuuvi.fi
 
Luento pidetään Porissa Rakennuskulttuuritalo Toivon piharivissä (Varvinkatu 19).

Hinta 30 e, sis. kahvitarjoilun. 

Ilmoittautumiset alla olevasta painikkeesta tai sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com.
Osallistujille lähetetään tarkempi info tapahtumasta. 


Lämpimästi tervetuloa!

Jokakoiran nenätaidot

3.9.2019

Koirakoulu Jasperi saa syksyllä vierailevan kouluttajan, kun Elina Kuokkanen Turusta saapuu pitämään ihanaa Jokakoiran nenätaidot -kurssia! Elinalla on pitkä kokemus jälki- ja hakukoirien kouluttamisesta, ja hän on suorittanut vuoden mittaisen, erilaisiin hajutöihin syventävän kurssin Ruotsin Hundcampuksella. Syksyllä eläintenkouluttajaksi valmistuvaa Elinaa kiinnostaa se, miten hajutöitä voidaan käyttää parantamaan koiran ja ohjaajan arkea - ja sekös sopii erinomaisesti Koirakoulu Jasperin toimintaan! :)

 

JOKAKOIRAN NENÄTAIDOT

Jokaisella koiralla on huikea hajuaisti ja koiran näkökulmasta maailma on hajujen maailma. Moni koira onkin onnensa kukkuloilla päästessään käyttämään nenäänsä. Keskittynyt haisteleminen on koiralle aivojumppaa ja nenätreenien jälkeen koira onkin hyvällä tavalla väsynyt.
 

Jokakoiran nenätaitokurssilla koira pääsee harjoittelemaan erilaisia hajutehtäviä. Kurssin perusteella nenätreenejä voi sitten helposti sisällyttää arkielämään kotona.  


Nenänkäyttötreenien edut ovat monet. Villimpi koira rauhoittuu keskittyessään hajupähkinöiden ratkaisuun, ujompi persoona saa itsevarmuutta itsenäisestä tehtävänratkaisusta ja itsenäinen omantien kulkija voi taas keksiä yhteistyön autuuden kun pääsee käsiksi hajuhaasteisiin ohjaajan kanssa. 


Kurssille ei vaadita pohjataitoja ja se sopii myös häiriöherkille koirille, sillä kurssilla harjoitellaan aina yksi koira kerrallaan. 


Kurssin hinta on 125 euroa (sis. alv 24%) ja se sisältää neljä käytännön koulutuskertaa seuraavasti: 

la 28.9., su 6.10., la 19.10. ja la 26.10.
Ryhmiä on kaksi:
klo 13-14 (ryhmä 1)
klo 14.30-15.30 (ryhmä 2) TÄYNNÄ

Käytännön harjoitukset ovat ulkona Porin keskustan läheisyydessä. Osallistujille lähtetetään tarkempi info kurssikirjeessä.
 Tervetuloa! 

Syksylle kursseja!

3.9.2019

Syksylle on pitkästä aikaa luvassa muutama ryhmäkurssi, joista ensimmäinen on tässä:

 

ILOISET LENKKIPELIT


Koira unohtaa sinut täysin nähdessään lenkillä toisen koiran, auton, pyörän tai oravan? Namejakin on kannettu mukana, mutta tuloksetta? Kenties luoksetulokutsut kaikuvat kuuroille korville, jos ympäristössä on jotakin jänskää? 

Tule mukaan oppimaan leikin varjolla koirasi kanssa hauskoja pelejä, jotka auttavat monissa arkisissa tilanteissa - niissä haastavissakin! Kussin aikana opit 10 uutta peliä, jotka lisäävät koirasi kiinnostusta sinuun sekä taitoa luopua erilaisista ympäristön häiriöistä. Vauhdikkaiden pelien vastapainona panostamme kurssilla myös vireenhallintaan ja rauhoittumiseen. Kurssisisältö on tarkkaan mietitty aina siirtymiä ja taukoja myöden.


Kussin aikana opit 10 uutta peliä, jotka lisäävät koirasi kiinnostusta sinuun sekä taitoa luopua erilaisista ympäristön häiriöistä. Vauhdikkaiden pelien vastapainona panostamme kurssilla myös vireenhallintaan ja rauhoittumiseen. Kurssisisältö on tarkkaan mietitty aina siirtymiä ja taukoja myöden.


Tällä kurssilla pääset poikkeuksellisesti kahden kouluttajan oppiin! Outin apuna on yrittäjäopintoihinsa harjoitteluaan tekevä Irena, joka niin ikään käyttäytymisanalyyttisen eläinkoulutuksen asiantuntija, biologi, pieneläinhoitaja ja vaikka mitä! Kurssilla on käytössä myös ensimmäistä kertaa oma Facebook-ryhmä. Ryhmässä voit innostua, kerrata ohjeita, jakaa onnistumisia sekä kysellä askarruttavia asioita. Ja kyllä, voit tietenkin osallistua kurssille, vaikka et käyttäisi somea.


Kurssin pelit sopivat kaikenlaisille koirille n. 3 kk iästä ylöspäin. Aikaisempia taitoja ei vaadita koiralta eikä omistajalta, mutta peleistä on ilman muuta iloa ja hyötyä myös kokeneemmille konkareille!


Kurssin hinta on 100 euroa (sis. alv 24%) ja se sisältää luennon sekä neljä käytännön koulutuskertaa. Neljän koiran ryhmiä on kaksi. Yhteinen aloitusluento pidetään lauantaina 21.9. klo 12-14 (Rosenlew-museo) ja käytännön kurssit ovat lauantaisin 28.9., 5.10., 12.10. ja 19.10. klo 10-11 (ryhmä 1) ja klo 11.30-12.30 (ryhmä 2). Käytännön harjoitukset ovat ulkona Porin keskustan läheisyydessä. Osallistujille lähtetetään tarkempi info kurssikirjeessä. Tervetuloa! 

Luento koirien laumadynamiikasta

3.4.2019

Koirakoulu Jasperi ja Eläinkoulu Välkky järjestävät Porissa lauantaina 11.5.2019 luentopäivän koirien laumadynamiikasta. Luennoimaan saapuu Rovaniemeltä eläintenkouluttaja Jessica Aschberg (Team JessiCan). Luennon keskiössä on suurempi koiralauma, sen dynamiikka ja toiminta. 
 

Luennolla käydään läpi mm. kuinka tasapainoiseen ja harmoniseen laumakäyttäytymiseen ja -elämään pääsee, kuinka sitä ylläpidetään, mitä ongelmia koiralaumassa voi tulla ja kuinka ne vaikuttavat lauman toimintaan. Tärkeässä osassa on myös se, kuinka huomioida koiralaumassa yksilöt ja kuinka suuri lauma käyttäytyy toivotuissa ja ei-toivotuissa tilanteissa. Erilaisia tilanteita käydään läpi videoin, kuvin ja tosielämän esimerkein.
 

Luento sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja erityisesti tietysti useamman koiran omistajille. Luentopäivän hinta on 50 euroa (sis. kahvitarjoilu). Sitovat ilmoittautumiset 30.4. mennessä (sari@elainkouluvalkky.fi). 


Luento pidetään Porissa Pinomäen vanhassa koulussa (Pinomäentie 190). Päivän kesto on klo 9-16. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse tarkempi infokirje päivän kulusta.  


Luennoitsijana toimii eläintenkouluttaja Jessica Aschberg (Team JessiCan). Hänen erityisosaamisenaan ovat suurten koiraryhmien käsittely, arat ja aggressiiviset koirat sekä koirien ei-toivottu käyttäytyminen. Jessica ohjaa ja kouluttaa yksityisasiakkaita ja isompien koiralaumojen omistajia (mm. huskytarhat ja rekikoiraharrastajat). Hän opettaa myös eläintenhoitajaopiskelijoita Louella (Ammattiopisto Lappia). Jessican toimintaan voit tutustua Facebookissa.
 

Lisätiedot
Outi / Koirakoulu Jasperi / 040 737 6749
koirakoulujasperi@gmail.com 
www.koirakoulujasperi.fi

 

Sari / Eläinkoulu Välkky / 045 341 5993 
sari@elainkouluvalkky.fi
www.elainkouluvalkky.fi

Kurssit käynnistyvät!

9.2.2019

Koirakoulu Jasperin vuoden 2019 ensimmäisenä kurssina starttaa lenkkikoulu Porissa.

Tuskastuttaako ajatus lenkille lähdöstä jo etukäteen? Aiheuttaako hihnassa vetäminen ja kuuroille korville kaikuvat käskyt harmaita hiuksia? Siinä tapauksessa tämä kurssi on juuri sinulle ja koirallesi!  

Lenkkikoulussa harjoittelemme yhdessä liikkumista, rentoa hihnassakävelyä, luoksetuloa sekä oikea-aikaista palkkaamista. Käymme yhdessä läpi myös ulkoiluun liittyviä välineitä, liikkumistapoja, erilaisten häiriöiden ohituksia sekä kohdetyöskentelyn ja ympäristön houkutusten hyödyntämistä ulkoillessa. Lenkkikoulu alkaa luennolla koirien oppimisesta sekä hyvinvoinnista torstaina 21.2. klo 18-20. Neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa ovat torstaisin 28.2. / 7.3. / 14.3. / 21.3. klo 18-19 Porin keskustan läheisyydessä. 


Lenkkikoulun hinta on 100e (sis. alv 24%) ja mukaan mahtuu viisi koiraa. Kurssit sopivat kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa koulutuskokemusta, joten rohkeasti mukaan vaan! Kurssilla säädellään etäisyyksiä ja harjoitusvuoroja niin, että reaktiiviset ja aratkin koirat voivat turvallisesti tehdä harjoituksia. 

 

Osallistujat saavat sähköpostitse kurssikirjeen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat kurssitiedot. Mukaan voit ilmoittautua alla olevasta linkistä, soittamalla 040 737 6749 (Outi) tai sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com.  

 

Myös pelkälle kurssien aloitusluennolle 21.2. klo 18-20 voi osallistua 20 e hintaan.

  

Luento yksinolo-ongelmista ja eroahdistuksesta

5.11.2018

Sunnuntaina 10.2.2019 klo 12-15 on Luontotalo Arkissa tarjolla tärkeää tietoa koirien yksinolo-ongelmista ja eroahdistuksesta.

Yksinolo-ongelmat ja eroahdistus heikentävät koirien hyvinvointia sekä aiheuttavat huolta ja päänvaivaa myös omistajille. Kouluttaja Jenny Jalosen luennolla tutustumme näiden ongelmien syihin ja seurauksiin, sekä käymme läpi vakavuusasteltaan erilaisia yksinolo-ongelmia ja ratkaisuja niihin. Luennolla saat tärkeää tietoa myös siitä, kuinka ennaltaehkäistä yksinolo-ongelmia esim. pennun tai kodinvaihtajan kanssa.

Luennon hinta on 30 euroa. Ilmoittauduthan etukäteen alla olevasta painikkeesta tai spostitse koirakoulujasperi@gmail.com. 

 

Kouluttaja Jenny Jaloseen voit tutustua verkkosivuilla www.jennyjalonen.fi

Ohituskoulutuksen valmennusryhmä Poriin!

5.11.2018

Hankaloittaako muiden koirien ohittaminen muutoin mukavaa lenkkeilyä koirasi kanssa? Ei hätää, sillä nyt Porissa on mahdollisuus päästä kouluttaja Jenny Jalosen ohjaamaan ohituskoulutuksen valmennusryhmään, joka starttaa tammikuussa! Tässä kuvaus kurssista:


Ohitusharjoittelun kanssa on helppo jäädä takkuamaan. Harjoittelu ei kuitenkaan ole ydinfysiikkaa vaan hyvää suunnittelutyötä ja hauskaa käytännön tekemistä, joka on helpompaa toteuttaa ohjatussa harjoittelussa. Ryhmäharjoittelu mahdollistaa edullisemman harjoitusmuodon sekä häiriökoirakot.

Valmennusryhmä tapaa kuusi kertaa, joista ensimmäisellä tutustumme teoriaan ja käytäntöön, keskustelemme ryhmän koirista, käymme läpi arjessa huomioitavia asioita sekä rakennamme henkilökohtaiset koulutussuunnitelmat, jotka tarkentuvat valmennuksen aikana. Tapaamisen kesto on poikkeuksellisesti klo 18-21 ja se toteutetaan ilman koiria. 

Käytännön koulutukset pidetään viitenä peräkkäisenä keskiviikko-iltana Porin puistoalueilla klo 18-19.30. Lisäksi osallistujien käytössä on valmennuksen ajan kouluttajan etätuki sekä oma Facebook-ryhmä.

Kurssilla hyödynnämme nykytieteellisiä koulutustekniikoita joka tarkoittaa palkkioiden käyttöä, tehokkaita harjoituksia, sopivaa teoriapohjaa soveltamiseen sekä erityisesti lukuisia laadukkaita toistoja.​ Ryhmä sopii jokaiselle palkkioiden käytöstä kiinnostuneelle ja harjoitteluun sitoutuvalle koirakolle aikaisemmasta historiasta riippumatta. 

Kurssi pidetään keskiviikkoisin 9.1.-13.2.2019 klo 18-19:30 (1. kerta klo 18-21).
Kurssin hinta on 250 € (maksu 1-2 erässä tammi-helmikuun aikana).
Valmennukseen otetaan mukaan 7 koiraa. HUOM! Ilmoittautumiset 20.12.2018 mennessä.

Kouluttaja Jenny Jaloseen voit tutustua verkkosivuilla www.jennyjalonen.fi

NTNEKKY-koulutus!

5.11.2018

Marraskuulle pitää kehittää jotakin hauskaa! Tästä ajatuksesta sai alkunsa NTNEKKY eli Niissä Tilanteissa Namit Ei Kyllä Kiinnosta Yhtään"-koulutuspäivä! Tarjolla on 30 minuutin mittaisia koulutusaikoja lauantaille 17.11.2018 klo 10-16 välille. Koulutuksen tavoitteena ei ole korjata mahdollista ongelmaa yhdellä kertaa, mutta saat arvokkaita vinkkejä, uusia työkaluja ja hauskoja harjoituksia teemaan liittyen, joiden avulla muutos on mahdollinen.  

Koulutukset pidetään Kirjurinluodossa ja hinta/koira on 25 e (sis. alv 24%). Lisätiedot ja ajanvaraus: koirakoulujasperi@gmail.com, 040 737 6749 (Outi) tai alla olevan painikkeen kautta. Mukaan mahtuu 8 koiraa. Osallistujille lähetetään sähköpostitse linkki ajanvarauskalenteriin sekä tarkemmat osallistumisohjeet. Tervetuloa mukaan! 

SmartDOG-luento ja testauksia Porissa

2.10.2018

Koirakoulu Jasperi järjestää Katriina Tiiran luennon ”Koiran käyttäytymisen kehittyminen – persoonallisuus kohdusta hautaan" lauantaina 3.11.2018 klo 13–15. Luontotalo Arkissa pidettävän luennon hinta on 40 e ja mukaan mahtuu 25 hlöä.

FT Katriina Tiira on biologi, eläinten käyttäytymistutkija ja SmartDOG Oy:n perustaja. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa. Viimeiset seitsemän vuotta Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä ja tehnyt useita tieteellisiä julkaisuja mm. koirien pelokkuuteen tai stereotyyppiseen käytökseen vaikuttavista ympäristötekijöistä. 

Luentoviikonloppuna järjestetään myös smartDOG-testejä lauantaina 3.11. ja sunnuntaina 4.11.  Näiden testien kehittämisen taustalla on halu saada uusin tutkittu tieto koirasta niiden omistajille sekä saada koiratestaukseen tieteellinen pohja, siksi kaikki smartDOG testit perustuvat uusimpiin koirien kognitiotutkimuksessa käytettyihin menetelmiin. (Lisäys 15.10. > Kaikki testipaikat varattu!)

SmartDOG testin avulla kartoitetaan lempeällä tavalla koirasi vahvuudet ja ne alueet, joihin koulutuksessa ja arkielämässä kannattaa kiinnittää huomiota. Testeissä tulee monesti esiin myös esim. koiran kyky sietää epäonnistumista - seikka joka on tärkeä huomioida koulutuksessa ja kasvatuksessa. 


Kaikki testit ovat koiralle hauskoja ruoan etsintäpelejä, eikä koiralta vaadita koulutusta tai tottelevaisuutta – ainoa vaatimus on että koira on halukas syömään makupaloja testitilanteessa.

Testipakettien hinnat:
smartDOG KOGNITIO (Sisältää ELEET, MUISTI ja ONGELMA) 198€ (sis alv 24%)
smartDOG ELEET - Ihmisen vihjeiden ja eleiden ymmärtäminen, 89€ (sis alv 24%)
smartDOG MUISTI - Muisti ja looginen päättely 89€ (sis alv 24%)
smartDOG ONGELMA - Ongelmanratkaisu ja itsehillintä 89€ (sis alv 24%)
smartDOG PENTU - Pennun / nuoren koiran (4-7kk) persoonallisuuden sekä kognitiivisten ominaisuuksien arvio, 129€ (sis alv 24%)
smartDOG PIENI PERSOONALLISUUSARVIO  85€ (sis alv 24%)(HUOM! ei sisällä pääsyä tietokantaan)

HUOM! Perheen toisesta koirasta -20% alennus jokaisesta testipaketista, kolmannesta koirasta koirasta (ja tästä eteenpäin) -30%.

Testipaketit sisältävät testin (kesto vaihtelee 25min - 1h 30 min), jokaiselle koiralle laaditun henkilökohtaisen raportin, sekä pääsyn tietokantaan (HUOM ei Pieni Persoonallisuusarvio), jossa voi verrata omaa koiraa muihin saman ja erirotuisten koirien tuloksiin. 

Testien sisällöstä tarkemmin voit lukea täältä: https://smartdog.fi/smartdog-testit

Lisätiedot ja ajanvaraus: koirakoulujasperi@gmail.com, 040 737 6749 (Outi) tai alla olevan painikkeen kautta. Mukaan mahtuu 10 testattavaa koiraa. Testiin osallistuville lähetetään sähköpostitse erikseen osallistumisohjeet ennen testiviikonloppua. 

Oi ihana turkinhoito -luento lokakuussa

16.7.2018

Oi ihana turkinhoito -kirjaa kirjoittava Maria Pesonen saapuu Poriin su 21.10. kertomaan koiraystävällisestä turkinhoidosta. Luennolla käsitellään mm. koiran pelkoa trimmaus- ja turkinhoitotilanteissa, miten koiran kokemaa stressiä voidaan vähentää ja ennen kaikkea kuinka turkinhoito voidaan toteuttaa niin, että koiralla on mukava ja turvallinen olo! Luennolla on myös tilaisuus kysyä neuvoa erilaisiin turkinhoitoa tai kynsienleikkuuta käsitteleviin ongelmatilanteisiin.

Luennon aiheita:
* turvallinen ja kivuton välineistö
* käytännön trimmaustaito (nyppiminen, ajaminen, leikkaaminen)
* koiran olon helpottaminen, totuttaminen ja siedättäminen trimmauksen aikana
* koiran eleet ja niiden havainnointi - mistä tiedät että stressi lievenee?
* kivuttomuus ja turvallisuus
* kynsienleikkuupeloista eroon pääseminen

Luento on suunnattu koiranomistajille, mutta se sopii mainiosti myös ammatikseen trimmaaville, kasvattajille ja alan opiskelijoille! Tervetuloa mukaan parantamaan koirien hyvinvointia, ja tekemään koirien ja ihmisten yhteiset käsittelyhetket helpommiksi ja viihtyisiksi – kummallekin!

Luennon hinta on 40 e ja mukaan mahtuu 25 hlöä. Ilmoittautumiset: koirakoulujasperi@gmail.com tai alla olevan painikkeen kautta. 

**********************
Maria Pesonen on ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja ja trimmaaja. Hänen yrityksensä Eläinkoulutus Onni on eläinten kouluttamiseen, hyvinvointiin ja trimmaamiseen keskittynyt yritys, joka sijaitsee Jämsässä. Lisätietoja: http://elainkoulutusonni.com/esittely/onnin-maria/

Jirka Vierimaan koulutusviikonloppu Porissa!

7.7.2018

Eläinten käyttäytymisen asiantuntija Jirka Vierimaa saapuu Poriin pitämään kaksipäiväisen Vireenhallinta-koulutuksen. Tämä on loistava kurssi sinulle, jos koirasi on herkästi kiihtyvä ja häiriöihin reagoiva. Oletko ajatellut, millaisia vahvuuksia nämä ominaisuudet voivat yhteistyössänne olla?

Koulutusviikonlopun ensimmäisenä päivänä tutustutaan oman koiran tapoihin ratkaista ongelmia ja oppia mallista käytännöllisten tehtävien avulla. Toisen päivän harjoituksissa yhteistyötä parannetaan koirakoiden vahvuuksia ja yksilöllisiä piirteitä huomioimalla. Käytännön harjoitukset toteutetaan kahdessa ryhmässä. Kumpaankin ryhmään mahtuu 6 koirakkoa:

la & su klo 12-14: ryhmä 1 
la & su klo 14-16: ryhmä 2 

Koulutusviikonlopun hinta on koiran kanssa osallistuville 85 € (la ja su) ja kuunteluoppilaille 50 € (molemmat päivät) tai 30 € (vain toinen päivä).

Koulutus järjesteään ulkotiloissa Porin keskustan läheisyydessä (tarkempi paikka ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa). Sitovat ilmoittautumiset 12.8. mennessä.

Elokuun kurssitarjonta

6.7.2018

Elokuussa on tarjolla vielä kaksi kurssia niin Porissa kuin Raumallakin. Porin koulutuksina pidetään pentukoulu ja arkitaitokurssi, joiden käytännön harjoitukset ovat ulkona maanantaisin 6.8.-27.8. (pennut klo 17.30-18.30, arkitaitoryhmä klo 19-20). Molempien kurssien aloitusluento pidetään sunnuntaina 5.8. klo 15-17 Luontotalo Arkissa (Pohjoispuisto 7).


Rauman koulutuksina pidetään vielä elokuussa arkitaitokurssi ja lenkkikoulu. Käytännön harjoitukset ovat tiistaisin 14.8.-4.9. (arkitaitoryhmä klo 17-18, lenkkikoulu klo 18.30-19.30). Molempien kurssien yhteinen luento pidetään sunnuntaina 12.8. klo 14-16 (ABC Kortela). 

Kurssien hinta on 100 e (sis. alv 24%) ja mukaan mahtuu neljä koiraa / kurssi. Pentukoulu on tarkoitettu 2-6 kk ikäisille pennuille. Arkitaitokurssi ja lenkkikoulu puolestaan sopivat kaikenikäisille koirille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa koulutuskokemusta, joten rohkeasti mukaan vaan! 


Kurssien osallistujat saavat sähköpostitse kurssikirjeen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat kurssitiedot. Mukaan voit ilmoittautua alla olevasta linkistä, soittamalla 040 737 6749 (Outi) tai sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com. 

Myös pelkälle kurssien aloitusluennolle (Perustaitoja kotikoiran koulutukseen) niin Porissa kuin Raumalla voit osallistua 15 e hintaan. Tervetuloa! 

Heinäkuussa lenkkikoulua ja kohdetyöskentelyä

2.7.2018

Koirakoulu Jasperin kesän kurssitarjonta jatkuu lenkkikoululla ja kohdetyöskentelykurssilla! 

Lenkkikoulussa harjoittelemme yhdessä liikkumista, rentoa hihnassakävelyä, luoksetuloa sekä oikea-aikaista palkkaamista. Käymme yhdessä läpi myös ulkoiluun liittyviä välineitä, liikkumistapoja, erilaisten häiriöiden ohituksia sekä kohdetyöskentelyn ja ympäristön houkutusten hyödyntämistä ulkoillessa. Lenkkikoulu alkaa luennolla koirien oppimisesta sekä hyvinvoinnista sunnuntaina 15.7. klo 14-16 (Luontotalo Arkki). Neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa ovat tiistaisin 17.7. / 24.7. / 31.7. / 7.8. klo 19-20 Porin keskustan läheisyydessä. 

Kohdetyöskentely on erinomainen eläinkoulutuksen menetelmä, jonka avulla koiralle voi opettaa lukuisia asioita niin kotioloissa, lenkkipoluilla kuin harrastustenkin parissa. Kohdetyöskentelykurssilla lähdemme liikkeelle positiivisen vahvistamisen ja kohdetyöskentelyn perusteista. Käymme läpi erilaisia kohdetyöskentelyn hyödyntämismahdollisuuksia omassa koira-arjessa (esim. rentoutuminen, sosiaalistaminen, temppuilu, luoksetulo, ohjaaminen, vieraiden tervehtiminen tai koiran pelot) ja teemme niihin liittyviä harjoituksia. 

Kohdetyöskentelykurssiin sisältyy aloitusluento sunnuntaina 15.7. klo 14-16 (Luontotalo Arkki) sekä neljä käytännön harjoittelukertaa tiis
taisin 17.7. / 24.7. / 31.7. / 7.8. klo 17.30-18.30 Porin keskustan läheisyydessä.

Molempien kurssien hinta on 100e (sis. alv 24%) ja mukaan mahtuu neljä koiraa / kurssi. Kurssit sopivat kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa koulutuskokemusta, joten rohkeasti mukaan vaan! 
Kurssien osallistujat saavat sähköpostitse kurssikirjeen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat kurssitiedot. Mukaan voit ilmoittautua alla olevasta linkistä, soittamalla 040 737 6749 (Outi) tai sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com. 

Myös pelkälle kurssien aloitusluennolle (Perustaitoja kotikoiran koulutukseen) 15.7. klo 14-16 voi osallistua 15 e hintaan.

  

Seuraavat Rauman kurssit alkavat!

24.6.2018

Seuraava Rauman arkitaitokurssi ja lenkkikoulu käynnistyvät heinäkuun alkupuolella! Koulutus on eläinystävällistä ja käytetyt menetelmät perustuvat nykyaikaiseen tietoon koirien oppimisesta ja hyvinvoinnista. Kouluttajana toimii eläintenkouluttaja Outi Kivimäki. 

Koirakoulu Jasperin arkitaitokurssilla harjoittelemme sujuvan koira-arjen perusteita kunkin koirakon toiveita kuunnellen. Harjoiteltavia asioita ovat mm. hihnassakävely, luoksetulo, odottaminen, kohdetyöskentely ja oikea-aikainen palkkaaminen. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa koulutuskokemusta, joten rohkeasti mukaan vaan! 

Kurssi alkaa luennolla koirien oppimisesta sekä hyvinvoinnista (su 8.7. klo 14–16 Kortelan ABC) ja neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa ovat seuraavasti: ma 9.7. / ma 16.7. / ma 23.7. / ma 30.7. klo 17.30–18.30 Rauman keskustan läheisyydessä. 

Koirakoulu Jasperin lenkkikoulussa harjoitellaan osin samoja taitoja kuin arkitaitokurssilla, mutta pääpaino on yhdessä liikkumisessa ja nimenomaan ulkoiluun liittyvissä taidoissa. Käymme yhdessä läpi niin ulkoiluun liittyviä välineitä, liikkumistapoja, erilaisten häiriöiden ohituksia sekä kohdetyöskentelyn ja ympäristön houkutusten hyödyntämistä ulkoillessa.

Kurssi alkaa luennolla koirien oppimisesta sekä hyvinvoinnista (su 8.7. klo 14–16 Kortelan ABC) ja neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa ovat seuraavasti: ma 9.7. / ma 16.7. / ma 23.7. / ma 30.7. klo 19-20 Rauman keskustan läheisyydessä. 
 
Myös pelkälle kurssien aloitusluennolle (Perustaitoja kotikoiran koulutukseen) su 8.7. klo 14-16 voi osallistua 15 e hintaan. 

Molempien kurssien hinta on 100e (sis. alv 24 %) ja mukaan mahtuu neljä koiraa. Osallistujat saavat sähköpostitse kurssikirjeen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat kurssitiedot. Mukaan kursseille tai luennoille voit ilmoittautua Facebook-viestillä, tämän lomakkeen kautta, soittamalla 040 737 6749 (Outi) tai sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tarjous pennunomistajille!

28.5.2018

Aurinkoisesta kesänaloituksesta huumaantuneena Koirakoulu Jasperi päätti laittaa tälle viikolle TARJOUKSEN kaikille pennunomistajille!

Kaikista tämän viikon aikana (29.5.-3.6.) tilatuista pentupaketeista 15% alennus sekä kaupanpäälle 2 h luento ILMAISEKSI. Alle 6 kk ikäisille pennuille tarkoitetun paketin hinta on tarjouksen myötä vain 187 € (norm. pakettialennus 198 €, oikea hinta 220 €). Teet itsellesi ja koirallesi suuren palveluksen kun lähdette yhdessä opiskelemaan pennusta pitäen. Yksityisohjauksessa huomioidaan pentu yksilönä sekä sen oman perheen ja asuinympäristön toiveet ja mahdollisuudet. Tavoitteena on taata kaikille turvallinen, sujuva ja iloinen koira-arki. Pentupaketti on mahdollista varata jo ennen pennun saapumista. Lisätietoa pentupaketista löydät täältä.

Tarjouspakettiin kuuluva luento "Perustaitoja kotikoiran koulutukseen" pidetään sunnuntaina 3.6. klo 12-14 Luontotalo Arkissa. Saat luennolta erinomaiset eväät pentuarkeen sekä opit koirankoulutuksen tärkeät perusteet. 

Kursseja myös Raumalla!

26.5.2018

Koirakoulu Jasperi käynnistää kesäkuussa arkitaitokurssin ja lenkkikoulun myös Raumalla! Koulutus on eläinystävällistä ja käytetyt menetelmät perustuvat nykyaikaiseen tietoon koirien oppimisesta ja hyvinvoinnista. Kouluttajana toimii eläintenkouluttaja Outi Kivimäki. 

Koirakoulu Jasperin arkitaitokurssilla harjoittelemme sujuvan koira-arjen perusteita kunkin koirakon toiveita kuunnellen. Harjoiteltavia asioita ovat mm. hihnassakävely, luoksetulo, odottaminen, kohdetyöskentely ja oikea-aikainen palkkaaminen. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa koulutuskokemusta, joten rohkeasti mukaan vaan! 

Kurssi alkaa luennolla koirien oppimisesta sekä hyvinvoinnista (su 10.6. klo 12–14 Kortelan ABC) ja neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa ovat seuraavasti: ti 12.6. / ti 19.6. / ti 3.7. / su 8.7. klo 17.30–18.30 Rauman keskustan läheisyydessä. 

Koirakoulu Jasperin lenkkikoulussa harjoitellaan osin samoja taitoja kuin arkitaitokurssilla, mutta pääpaino on yhdessä liikkumisessa ja nimenomaan ulkoiluun liittyvissä taidoissa. Käymme yhdessä läpi niin ulkoiluun liittyviä välineitä, liikkumistapoja, erilaisten häiriöiden ohituksia sekä kohdetyöskentelyn ja ympäristön houkutusten hyödyntämistä ulkoillessa. Kurssi alkaa luennolla koirien oppimisesta sekä hyvinvoinnista (su 10.6. klo 12–14 Kortelan ABC) ja neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa ovat seuraavasti: ti 12.6. / ti 19.6. / ti 3.7. / su 8.7. klo 19–20 Rauman keskustan läheisyydessä. 
 
Myös pelkälle kurssien aloitusluennolle (Perustaitoja kotikoiran koulutukseen) 10.6. klo 12-14 voi osallistua 15 e hintaan (kesto 2h). 

Molempien kurssien hinta on 100e (sis. alv 24 %) ja mukaan mahtuu neljä koiraa. Osallistujat saavat sähköpostitse kurssikirjeen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat kurssitiedot. Mukaan kursseille tai luennoille voit ilmoittautua Facebook-viestillä, tämän lomakkeen kautta, soittamalla 040 737 6749 (Outi) tai sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Uusi arkitaitokurssi ja lenkkikoulu kesäkuulle!

22.5.2018

Kesäkuun alussa käynnistyvät seuravat kurssit: arkitaitokurssi sekä lenkkikoulu. Molempien kurssien aloitusluento pidetään sunnuntaina 3.6. klo 12-14 Luontotalo Arkissa. 

Koirakoulu Jasperin arkitaitokurssilla harjoittelemme sujuvan koira-arjen perusteita kunkin koirakon toiveita kuunnellen. Harjoiteltavia asioita ovat mm. hihnassakävely, luoksetulo, odottaminen, kohdetyöskentely ja oikea-aikainen palkkaaminen. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa koulutuskokemusta, joten rohkeasti mukaan vaan! 

Kurssi alkaa luennolla koirien oppimisesta sekä hyvinvoinnista (su 3.6. klo 12-14, Luontotalo Arkki) ja neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa ovat maanantaisin 4.6. / 11.6. / 18.6. / 25.6. klo 17.30-18.30 Porin keskustan läheisyydessä. Kurssin hinta on 100e (sis. alv 24%) ja mukaan mahtuu neljä koiraa. 

Koirakoulu Jasperin lenkkikoulussa harjoitellaan osin samoja taitoja kuin arkitaitokurssilla, mutta pääpaino on yhdessä liikkumisessa ja nimenomaan ulkoiluun liittyvissä taidoissa. Käymme yhdessä läpi niin ulkoiluun liittyviä välineitä, liikkumistapoja, erilaisten häiriöiden ohituksia sekä kohdetyöskentelyn ja ympäristön houkutusten hyödyntämistä ulkoillessa. Lenkkikoulu sisältää aloitusluennon (su 3.6. klo 12-14, Luontotalo Arkki) sekä neljä käytännön harjoittelukertaa maanantaisin 4.6. / 11.6. / 18.6. / 25.6. klo 19-20 Porin keskustan läheisyydessä. Kurssin hinta on 100e (sis. alv 24%) ja mukaan mahtuu neljä koiraa.

 

Myös pelkälle kurssien aloitusluennolle (Perustaitoja kotikoiran koulutukseen) 3.6. klo 12-14 voi osallistua 15 e hintaan (kesto 2h). 


Molempien kurssien osallistujat saavat sähköpostitse kurssikirjeen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat kurssitiedot. Mukaan voit ilmoittautua alla olevasta linkistä, soittamalla 040 737 6749 (Outi) tai sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com. Tavataan kurssilla!  

Hyvää Koiranpäivää!

23.4.2018

Koirakoulu Jasperi toivottaa kaikille mitä parhainta valtakunnallista Koiranpäivää! 
 

Päivän kunniaksi TARJOUS kolmen kerran koulutuspaketeista ➡️ kaikista tiistain 24.4. aikana tilatuista paketeista 15% alennus! Hinta aikuisille koirille 212,50 € (norm. pakettialennus 225 €) ja alle 6 kk ikäisille pennuille 187 € (norm. pakettialennus 198 €)*. Yksityiskoulutuksessa saat yksilöllistä ohjausta sinulle ja koirallesi niin käytännön harjoittelun kuin kirjallisten ohjeiden muodossa. Lisätietoa yksityisohjauksista aikuisten koirien ja pentujen osalta.

Kevään ensimmäiset kurssit Porissa!

22.4.2018

Tällä viikolla pyörähtävät ensimmäiset kevään Porin kurssit käyntiin! Sunnuntaina 29.4. pidettävä aloitusluento käynnistää sekä arkitaitokurssin että uudenlaisen koirien lenkkikoulun! Alla tietoa kursseista: 

Koirakoulu Jasperin arkitaitokurssilla harjoittelemme sujuvan koira-arjen perusteita kunkin koirakon toiveita kuunnellen. Harjoiteltavia asioita ovat mm. hihnassakävely, luoksetulo, odottaminen, kohdetyöskentely ja oikea-aikainen palkkaaminen. Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille ja -kokoisille koirille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa koulutuskokemusta, joten rohkeasti mukaan vaan! 

Kurssi alkaa luennolla koirien oppimisesta sekä hyvinvoinnista (su 29.4. klo 13-15, Luontotalo Arkki) ja neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa keskiviikkoisin 2.5. / 9.5. / 16.5. / 23.5. klo 17.30-18.30 Porin keskustan läheisyydessä. Kurssin hinta on 100e (sis. alv 24%) ja mukaan mahtuu neljä koiraa. 

Aivan uutena kurssina starttaa Koirakoulu Jasperin lenkkikoulu! Lenkkikoulussa harjoitellaan osin samoja taitoja kuin arkitaitokurssilla, mutta pääpaino on yhdessä liikkumisessa ja nimenomaan ulkoiluun liittyvissä taidoissa. Käymme yhdessä läpi niin ulkoiluun liittyviä välineitä, liikkumistapoja, erilaisten häiriöiden ohituksia sekä kohdetyöskentelyn ja ympäristön houkutusten hyödyntämistä ulkoillessa. Lenkkikoulu sisältää aloitusluennon (su 29.4. klo 13-15, Luontotalo Arkki) sekä neljä käytännön harjoittelukertaa keskiviikkoisin 2.5. / 9.5. / 16.5. / 23.5. klo 19-20 Porin keskustan läheisyydessä. Kurssin hinta on 100e (sis. alv 24%) ja mukaan mahtuu neljä koiraa.


Molempien kurssien osallistujat saavat sähköpostitse kurssikirjeen, joka sisältää yksityiskohtaisemmat kurssitiedot. Mukaan voit ilmoittautua alla olevasta linkistä, soittamalla 040 737 6749 (Outi) tai sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com. Tavataan kurssilla!  

Luento Kristiinankaupungissa!

22.4.2018

Koiraongelmia arjessa? -luennolla käydään läpi nykyaikaisen koirankoulutuksen perusteita sekä yleisimpiä arjessa kohdattavia koiraongelmia. Luennon tarkoituksena on antaa pohdittavaa ja työkaluja siihen, kuinka ratkoa omassa koira-arjessa kohdattuja ongelmia sekä huolehtia kaikkien osapuolten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Luento antaa eväitä myös mm. pennunomistajille mahdollisten ongelmien ennaltaehkäisyyn. Luennon yhteyteen on varattu runsaasti aikaa keskustelulle.

Luennon järjestää Kristiinanseudun Koiraharrastajat ry. Sitovat ilmoittautumiset sähköpostiin krskhry@gmail.com 15.4.2018 mennessä. Hinta jäsenille 10 e ja muille 15 e. Maksut luennon varmistuessa (siitä ilmoitus sähköpostiin). Lämpimästi tervetuloa!

Kevätkiertue 2018

25.3.2018

Kevääntulosta hurmaantuneena Koirakoulu Jasperi lähtee pienelle kevätkiertueelle! Tämä tarkoittaa arkitaitokurssien ja niihin liittyvien luentojen järjestämistä eri puolilla Satakuntaa. Arkitaitokursseilla harjoitellaan kouluttamisen perusteita ja arjessa tarvittavia taitoja, kuten hihnassakävelyä, luoksetuloa, odottamista ja kohdetyöskentelyä. Kuhunkin kurssiin sisältyy aloitusluento sekä neljä ulkona pidettävää käytännön harjoittelukertaa (1h). Kurssin hinta on 100e (sis. alv 24%) ja kullekin kurssille mukaan mahtuu neljä koiraa. Myös pelkälle luennolle voi osallistua 10e hintaan. Ensimmäisinä vuorossa ovat Ulvila, Eurajoki ja Noormarkku:

Ulvila
- Aloitusluento "Perustaitoja kotikoiran koulutukseen" su 8.4. klo 16-17.30
(Kauppakeskus Hansa, Ulvila. Aloitusluento poikkeuksellisesti kaikille maksuton - Tassucat sponsoroi <3 ) 
- Käytännön kurssikerrat ti 10.4. / ti 17.4. / ti 24.4. / ti 1.5. klo 17-18 (Tassucatin tiloissa)

 

Eurajoki
- Aloitusluento "Perustaitoja kotikoiran koulutukseen" ma 9.4. klo 17.15-18.45 
(Eurajoen kunnanvirasto, kokoussali "Nahkiainen")
- Käytännön kurssikerrat ke 18.4. / ke 25.4. / ke 2.5. / ke 9.5. klo 18-19 (ulkona Eurajoen keskustassa)

Noormarkku
- Aloitusluento "Perustaitoja kotikoiran koulutukseen" to 5.4. klo 17.30-19.00
(Noormarkun kirjasto, Noormarkku-sali)
- Käytännön kurssikerrat to 12.4. / to 19.4. / to 26.4. / to 3.5. klo 18-19 (ulkona Noormarkun keskustassa)

Voit ilmoittautua mukaan kursseille yhteydenottolomakkeen kautta, sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com tai soittamalla 040 737 6749 (Outi). Kaikille osallistujille lähetetään ennen kurssin alkamista kurssikirje, joka sisältää tarkemman ohjeistuksen. Tervetuloa kurssille!

 

Koiran ruokinta ja hyvinvointi

1.1.2020

Hyvää-koira-arkea luentosarjan kevään viimeisen luennon pitää koiran ravitsemusneuvoja Henriikka Tattari Gastrokamusta. Koirien ruokintaan ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa, mutta perustellun tiedon pohjalta rakennettu ruokavalio on varmimmin toimiva. Asiantuntevasti laadittu ruokavalio auttaa ennaltaehkäisemään koiran terveysongelmia ja tukee koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia. Luennolla käsitellään koiran ruokinnan perusteita sekä ravitsemuksen vaikutuksia koiran hyvinvointiin. 

Luentosarja on tarkoitettu kaikille koiranomistajille ja koirista kiinnostuneille. Ilmoittaudu 5.4. mennessä Porin seudun kansalaisopiston kautta (hinta 12 e). Tervetuloa!

Perustaitoja kotikoiran koulutukseen

4.3.2018

Koirakoulu Jasperin maksuttomalla 1,5 tunnin luennolla puhutaan kotikoiran kouluttamisen perusteista. Luento on Ulvilan Tassucatissa (Kauppakeskus Hansa) alkavan arkitaitokurssin aloitusluento, mutta tällä kertaa poikkeuksellisesti kaikille avoin eikä vaadi ilmoittautumista. Tervetuloa! <3

Kotikoirien arkitaitokurssi Ulvilassa

25.2.2018

Koirakoulu Jasperi järjestää maaliskuussa arkitaitokurssin Ulvilan Tassucat-liikkeessä (Kauppakeskus Hansa). Kurssilla harjoitellaan rennossa ilmapiirissä kouluttamisen perusteita sekä erilaisia koira-arkea sujuvoittavia perustaitoja (esim. luoksetulo, luopuminen, maltti erilaisissa tilanteissa sekä kohdetyöskentely). Kurssi sisältää 1,5 h aloitusluennon sekä neljä käytännön koulutuskertaa (1h). Kunkin koulutuskerran jälkeen osallistujat saavat kotitehtäviä viikon aikana harjoiteltavaksi. Koulutuksen hinta on 100 e (sis. alv 24 %) ja mukaan mahtuu neljä koiraa.

Kouluttajana toimii eläintenkouluttaja Outi Kivimäki. Matalan kynnyksen kurssi sopii aivan pikkupentuja lukuun ottamatta iältään kaikenikäisille ja -rotuisille koirille.

Aloitusluento pidetään lauantaina 10.3. klo 09.30–11.00 (ilman koiria). Käytännön koulutuskerrat pidetään seuraavasti: ma 12.3. klo 17–18, ma 19.3. klo 17–18, ma 26.3. klo 17–18 ja ti 3.4. klo 17–18.
Ilmoittautuminen 8.3. mennessä Tassucatin liikkeessä, yhteydenottolomakkeen kautta tai soittamalla 040 737 6749 (Outi).  

Ystävänpäivätarjous

13.2.2018

Koirakoulu Jasperi toivottaa mitä parhainta ystävänpäivää!

Ota varaslähtö mukavaan koirakevääseen ja hyödynnä Koirakoulu Jasperin YSTÄVÄNPÄIVÄTARJOUS kolmen kerran koulutuspaketeista. Nimittäin kaikista 14.2. aikana tilatuista paketeista 14,2 % alennus. Hinta aikuisille koirille 214,50 € (norm. 250 €) ja alle 6 kk ikäisille pennuille 188,76 € (norm. 220 €).

Matkakulut sisältyvät hintaan alle 15 km säteellä Porin keskustasta tehtäviin asiakaskäynteihin (muutoin 0,50€/km). Paketin voit maksaa 1-3 erässä.

Koirana ihmisten arjessa -luento Porissa 4.3.

11.2.2018

Koirakoulu Jasperin ja Porin seudun kansalaisopiston yhteistyössä järjestämässä Hyvää koira-arkea -luentosarjassa alan ammattilaiset kertovat, kuinka hyödyntää nykyaikaista koiratietoutta omassa koira-arjessa. Luentosarjan toisen luennon pitää eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija Jirka Vierimaa otsikolla "Koirana ihmisten arjessa". Tässä kuvaus luennon sisällöstä:

"Lemmikkikoirien määrän kasvu on lisännyt myös koiraongelmien määrää. Mikä on käytännössä tärkeintä koiran sopeutumisen ja hyvinvoinnin kannalta? Miten kiintymys ja oppiminen saadaan kulkemaan käsi kädessä? Luennolla esitetään videoesimerkkien avulla, miten ongelmatilanteita voidaan purkaa ja ennaltaehkäistä erilaisten koirien kanssa."

Luentosarja on tarkoitettu kaikille koiranomistajille ja koirista kiinnostuneille. Ilmoittaudu 1.3. mennessä Porin seudun kansalaisopiston kautta (hinta 12 e). Tervetuloa!

Ystävänpäivänä Ulvilassa <3

11.2.2018

Ystävänpäivänä tapahtuu! Olen mukana Tassucat-nimisen yrityksen avajaistapahtumassa Kauppakeskus Hansassa. Liike on muuttanut isompiin tiloihin ja ke 14.2.2018 pidetään avajaistempaus klo 11-17. Olen itse paikalla klo 12–15. Tule mukaan pop-up-tyyliin pidettävälle naksutinkoulutuksen pikakurssille joko koirasi kanssa tai ilman. Päivän aikana voit tutustua myös kohdetyöskentelyyn, testata koirallesi toimivia ruokapalkkioita sekä keskustella kouluttajan kanssa oman koirasi käyttäytymisestä. Luvassa myös ystävänpäivätarjous kotikäyntien osalta!

Lisäksi mm. koirakuvausta, koirahieronta, tuote-esittelyjä ja tarjouksia. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä. 

Kysy koiralta!

24.1.2018

Sunnuntaina 4.2.2018 alkaa Koirakoulu Jasperin ja Porin seudun kansalaisopiston yhteistyössä järjestämä luentosarja "Hyvää koira-arkea". Ensimmäisen luennon kotikoiran tärkeimmistä taidoista pitävä eläintenkäytösneuvoja Jaana Pohjola jää Poriin vielä pitämään toisen koulutuksen aiheesta "Kysy koiralta!". Se järjestetään samassa tilassa klo 15-16. Aihe on mielestäni hirvittävän mielenkiintoinen eli kuinka kysyä koiralta erilaisia asioita. Mitä koira eri tilanteissa haluaa vaikkapa palkaksi ja miten ihmeessä tämän voi selvittää? Jälkimmäinen luento on Koirakoulu Jasperin järjestämä ja sen hinta on 15e (sis. alv 25%). Ilmoittautumiset yhteydenottolomakkeen kautta, sähköpostitse koirakoulujasperi@gmail.com tai puhelimitse 040 7376749 (Outi). Lämpimästi tervetuloa! 

Ensimmäinen kirjoitus DOLO-blogissa!

9.1.2018

Toimin verkkovalmentajana DogsLearnOnline-verkkopalvelussa ja me valmentajat saimme tehtäväksi kirjoittaa artikkelisarjaan omin sanoin siitä, mitkä viisi asiaa olisimme halunneet tietää ennen ensimmäisen oman koiran hankkimista. Tänään vuorossa oli minun artikkelini, jonka voit lukea täällä.

Luentosarja "Hyvää koira-arkea" kevätkaudella 2018

1.1.2018

Koirakoulu Jasperi järjestää yhteistyössä Porin seudun kansalaisopiston kanssa luentosarjan "Hyvää koira-arkea" kevätkaudella 2018.

 

Luentosarja on suunnattu kaikille koiranomistajille ja koirista kiinnostuneille. Mukana luennoimassa ovat eläinten käyttäytymisneuvoja Jaana Pohjola, eläinten oppimisen ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija Jirka Vierimaa sekä koiran ravitsemusneuvoja Henriikka Tattari. Kustakin luennosta on tulossa vielä tarkemmat esittelyt Koirakoulu Jasperin Facebook-sivuille sekä verkkosivuille. 

Ilmoittaudu mukaan Porin seudun kansalaisopiston kautta - tätä tilaisuutta ei kannata jättää väliin!  

Uusia tuulia!

1.1.2018

Ilmassa on paaaaljon innostusta! 

Koirakoulu Jasperi on ollut minulle kolmisen vuotta pienimuotoinen sivutyö, mutta vuoden 2018 alusta aloitin päätoimisena kouluttajana. Keskityn toiminnassani nimenomaan yksityisohjauksena annettavaan koulutukseen koiraongelmien, pentukoulutuksen kuin arkitaitojenkin saralla. Toiminta-alueena on koko Satakunta.

Tänä vuonna aloitan myös käyttäytymisanalyysiperusteiset eläinkouluttajaopinnot Tampereen yliopistossa. Olen opinnoista todella innoissani! Eikä tässä vielä kaikki... Ensi vuonna on tarkoitus olla toden teolla mukana myös huikeassa DogsLearnOnline-verkkopalvelussa, joten tähänastisten DOLO Easy-kurssien lisäksi tulossa on myös valmennuksia ja verkkoluentoja! Huh ja jee!

terkuin, Outi

Oivaltava koira ja omistaja

1.1.2018

Porin seudun kansalaisopistossa käynnistyy jo kolmannen kerran pitämäni kurssi "Oivaltava koira ja omistaja". Kuuden kerran kurssilla tutustumme nykyaikaiseen koirankoulutukseen ja koirien hyvinvointiin sekä pohdimme yhdessä mm. ratkaisuja erilaisiin koiraongelmiin. Lue lisää opiston sivuilta ja ilmoittaudu mukaan 4.1.2018 alkaen. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. 

Please reload